ΣΚΟΠΟΣ / ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
«Ντυνόμαστε Ελλάδα!» 
Γιατί, η Ελλάδα είναι ΠΑΝΤΑ Μόδα!

 
Με όχημα μας το ένδυμα, κάνουμε μια νέα αρχή και δημιουργούμε τη νέα φιλοσοφία της Ελληνικής μόδας.
Η μόδα είναι,

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ)
ΤΕΧΝΗ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)
ΛΟΓΟΣ (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Το δύσκολο βήμα ήταν να ενωθούμε!

Κι όμως το πετύχαμε, άνθρωποι από διαφορετικούς επαγγελματικούς προορισμούς και πιστέψαμε στο ίδιο όραμα. Κι έτσι βλέπουμε κάθε μέρα να μας ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι. Με πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια δημιουργούμε ένα όνειρο αρκετών χρόνων, τη σημασία της Ελληνικής μόδας, στη ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και στις προοπτικές που έχει στις παγκόσμιες αγορές.

 
«Τα Ελληνικά Βραβεία Μόδας είναι μια πρωτοβουλία ψυχής, 
με στόχο την επιβράβευση καταξιωμένων ανθρώπων στο χώρο της μόδας.»

 
Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια εκδήλωση-θεσμός, όπου όλοι όσοι συναναστρέφονται άμεσα η έμμεσα με τον χώρο της μόδας, να δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερο τους εαυτό, σε αυτό που έχουν ταλέντο, πάθος, ευθύνη.
 Γιατί, η μόδα δεν είναι μόνο λάμψη, δημοσιότητα, κέρδος. Η μόδα είναι δημιουργία, μεράκι, πάθος. Η μόδα είναι το αποτέλεσμα ομαδικότητας, υπευθυνότητας, γνώσης!
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στηρίξει τις ελπίδες και τα όνειρα τους σε αυτόν τον χώρο, που λέγεται μόδα και πρέπει να είναι τα πρότυπα για τα νέα παιδιά που έχουν το ταλέντο και σπουδάζουν πάνω στις ειδικότητες της μόδας.
Η φήμη της Ελληνικής Μόδας και των ανθρώπων που την συντελούν θέλουμε να διαδίδεται στο εξωτερικό με θετικά σχόλια των ΜΜΕ, για την καλύτερη προβολή και οικονομική της στήριξη.
Πιστεύουμε ότι σε αυτήν την πρωτοβουλία θα έχουμε σύμμαχους, τους ανθρώπους της μόδας, τον τύπο, την τηλεόραση, το ελληνικό κράτος, όπως και πολλές επιχειρήσεις όπου με την χορηγία τους θα στηρίξουν το γεγονός και θα δώσουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια, αλλά και σεβασμό προς όλους εκείνους που έχουν δώσει τον εαυτό τους για την Ελληνική Μόδα.
Τα ATHENS FASHION AWARDS ακολουθούν πιστά τα πρότυπα και τις προδιαγραφές των βραβείων μόδας της Νέας Υόρκης που διοργανώνονται αποκλειστικά από το CFDA (Council Fashion Designers of America.)
 

«Γιατί η Ελληνική Μόδα είναι κομμάτι του Πολιτισμού μας!»

 

 
Ήρθε η ώρα να «υφάνουμε» το νέο ένδυμα της Ελλάδας.
 
Η κεντρική ιδέα του “Athens Fashion Awards” προέκυψε μέσα από την ανάγκη νέων Ελλήνων δημιουργών, που συνειδητοποίησαν ταξιδεύοντας στις γειτονιές του κόσμου ότι πρέπει να «υφάνουμε» ένα καινούργιο ένδυμα για την Ελλάδα μας.

Αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού μας ανά τους αιώνες….
Άξιο θαυμασμού όπως αυτό που μας παρέδωσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, κεντημένο πλέον με σύγχρονες, εξελιγμένες «κλωστές».
Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα αισθητικά αναβαθμισμένο πρόσωπο της χώρας μας αξιοποιώντας τόσο τον πολιτιστικό μας πλούτο όσο και τα ικανούς και ταλαντούχους δημιουργούς μας.

Η μόδα εκτός από έκφραση είναι και το όχημα ταυτόχρονα, που θα κινήσει και θα στρέψει τα διεθνή φώτα πάνω μας.
Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι μπορεί να δώσει φωνή μόνο σε υφάσματα και ραφές, σε στυλ και τάσεις.

Το AFA προσδοκά να δώσει  νέα ταυτότητα μέσα από το καλαίσθητο, αλλά κυρίως αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας.
Το rebranding της Ελλάδας ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους, γιατί αναπνέουμε Ελλάδα κάθε στιγμή.
  • Θέλουμε να υφάνουμε μια νέα ιστορία, με μια αισθητική εφάμιλλη της κληρονομιάς μας.
  • Να αναδείξουμε τους άξιους δημιουργούς και εκπροσώπους της, εστιάζοντας στη δύναμη του πνεύματος και της μνήμης που κρύβουν τα χέρια των ελλήνων δημιουργών.
Η μόδα μέσα στη μακροχρόνια ιστορία της εξέλιξης της, όπως και οι τέχνες γενικά, απέδειξε ότι δεν είναι τόσο τα υλικά κατασκευής των δημιουργημάτων που την κάνουν σημαντική, όσο το ίδιο το νόημα που αυτά ενδύονται.
Η πρότασή μας αυτή τη φορά είναι να ξεπεράσουμε τη λογική του fashion Show και να τολμήσουμε να παντρέψουμε τη μόδα με τα δύο μεγάλα κέφαλαια της χώρας μας, το τουρισμό και τον πολιτισμό. 

Γιατί μόδα είναι όλες οι τέχνες μαζί...

Ας είναι λοιπόν το AFA το έναυσμα να δημιουργήσουμε «το νέο μας ένδυμα»…
 
“Γιατί η Ελλάδα είναι πάντα Μόδα!”
Aκολουθήστε μας
Επικοινωνείστε μαζί μας
Athens Fashion Awards
Αρτέμιδος 1,
Παράδεισος Αμαρουσίου
Αθήνα 151 25, Ελλάδα

t: +30 211 184 3000
@: info@athensfashionawards.com